O specifičnostima novog mađarskog Zakona o krivičnom postupku - Fantoly, Zsanett (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2022)
U ovom radu u vezi novog mađarskog Zakona o krivičnom postupku, koji je stupio na snagu 1. jula 2018. godine [Zakon broj XC. iz 2017. godine], razmatramo temeljne promene koje se pojavljuju u mađarskom krivičnom procesnom pravu kao nove ili obnovljene pravne institucije. Ove raznovrsne specifičnosti zahvaćaju niz pravnih institucija, počev od uvođenja podeljenog modela istrage sve do uvođenja dva tipa poravnanja. Novi procesni zakon u odnosu na ranije zakone donosi potpuno novi pristup u pogledu prava raspolaganja stranaka, u vezi proširenja prava oštećenika, tajnog prikupljanja podataka i u mnogim drugim pitanjima. Autor nastoji da otkrije one odredbe zakona koje fundamentalno određuju ovu novu sliku zakona.