РАДНО ПРАВО ПРЕД ИЗАЗОВИМА ДИГИТАЛНЕ ЕКОНОМИЈЕ - Jašarević, Senad; Božičić, Darko M (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2022)
Дигиталне технологије нису више будућност, оне су увелико ступиле у наше животе. Потпуно су промениле начин на који комуницирамо, путујемо, купујемо, радимо и живимо. Обављање посла је олакшано, услови рада су безбеднији, страна тржишта рада су доступнија. Ипак, не уживају сви у благодетима употребе дигиталних технологија на радном месту. За многе дигиталне технологије представљају ризик од губитка посла. За друге ризик од нарушавања приватности на радном месту. То су само неки од изазова које пред радно право ставља употреба дигиталних технологија у процесу рада.