ЛАКИ РАД ДЕЦЕ У МЕЂУНАРОДНИМ СТАНДАРДИМА И УПОРЕДНОЈ ПРАКСИ - Jašarević, Senad; Božičić, Darko M (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2022)
Заштита деце на раду била је једна од првих тема којима се бавило радно законодавство у свету. Ипак, уређење рада деце и даље представља једну од недовољно регулисаних области у радном праву. Унутар тога једна од новијих тема је тзв. лаки рад деце. Овај облик дечјег рада постоји одвајкада, нарочито у породици и домаћинству, па се сматра и корисним за стицање радних навика и искуства. Међутим, може бити и опасан и штетан. Циљ овог текста је да бацимо више светла на појам лаког дечјег рада, са акцентом на постојећу регулативу у свету и могућности за позитивно уређење ове области.