ПРЕВРЕМЕНО ОТПУШТАЊЕ ОСУЂЕНИКА - Milić, Ivan; Drakić, dragiša (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2022)
Сажетак: Један од начина „ранијег изласка“ из казненог завода или из просторија у којима осуђени издржава казну огледа се у превременом отпуштању. Превремено отпуштање се не може одобрити сваком осуђенику. Од правила да се осуђени може превремено отпустити услед доброг владања постоји и изузетак. Превремено осуђеника може да отпусти директор Управе за извршење кривичних санкција или судија за извршење кривичних санкција. Пажња аутора у овом раду је управо превремено отпуштање осуђеника и то како оних који издржавају казну затвора у казeним заводима тако и оних који издржавају казну у просторијама у којима станују.