SAVREMENE TEHNOLOGIJE KAO OSNOV SPREČAVANjA NASILjA U PORODICI - Dimovski, Darko T (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2021)
Bez obzira što postoji odgovarajući normativni okvir za sankcionisanje izvršenja krivičnog dela nasilja u porodici, u praksi postoje brojni problemi za njegovo dokazivanja pred nadležnim sudom. Autor je stoga u radu, navodeći primere iz prakse, identifikovao probleme u dokazivanju nasilja u porodici. Na kraju rada autor će, uz navođenje postojećih mobilnih aplikacija i njihovih mana, predstaviti načine za prevazilaženje navedenih problema upotrebom novostvorene aplikacije koja će imati dvostruku funkciju - prevenciju nasilja u porodici i njeno lakše dokazivanje.