Стручни испити као елемент професионализације управе - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2021)
Без обзира на то што је претходних година у Србији спроведена значајна реформа у области стручног усавршавања службеника, стручни испити су ипак остали изван суштинских реформских процеса. У раду се кроз анализу постојећег правног режима стручних испита указује у којој мери су они заиста била део реформе спроведене у управи, као и шта би се могло учинити у правцу осавремењавања овог веома важног питања за остваривање процеса професионализације управе.