ПОВОДОМ НАЦРТА ЗАКОНА О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ - Корак напред или десет у страну? - Milkov, Dragan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2013)
Радна група Министарства правде и државне управе припрем у првом делу на теоријски рад, а не пропис и садржи бројна нова решења преузета из хрватског Закона која су код нас непримењива. Постојећи Закон је неупоредиво квалитетнији се напушта постојећи Закон, који се примењује од јануара 1931. године. Нацрт представља комбинацију преузимања решења из хрватског Закона о опћем управном поступку из 2010. године и непроверених и неприхваћених теоријских ставова појединих аутора. Нацрт је препун чудних теоријских конструкција, личи од Нацрта.