Хармонизација Породичног права Србије са правом ЕУ - Panov, Slobodan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2013)
Аутор анализира различите моделе хармонизације и констатује да модерне идеје власника времена имају финале различито од рекламиране племенитости. Породично право, због духовне специфичности, је посебна тема хармонизације. Аутор разликује хармонизацију самог Породичног права (потреба хармонизовања са Уставом Србије, хармонизовање термина, хармонизовање самог ПЗ) и хармонизацију Породичног права са правом ЕУ (аутор говори о корисној хармонизацији, али и о праву ЕУ као непрецизном и непотребном узору).