СРПСКА ШТАМПА У ХАБЗБУРШКОЈ МОНАРХИЈИ О КОДИФИКАЦИЈИ ПРАВА У КНЕЖЕВИНИ СРБИЈИ - Drakić, Gordana; Stanković, Uroš (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2021)
У раду ће бити обрађено писање српске штампе у Хабзбуршкој монархији о кодификацији права у Кнежевини Србији. Аутори ће читаоцима представити ступце Србске новине (Магазина за књижество, художество и моду), Сербских народних новина, Србског дневника, Световида, Србобрана и Напретка посвећене просецима настанка грађанског, трговачког и кривичног законика, као и законика о грађанском и кривичном поступку. Биће пружена потребна објашњења о подацима из штампе, уз посебан нагласак на њихову веродостојност.