Донирање органа и власништво над деловима тела: заштита телесног интегритета - Kovačević, Dušica (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2021)
Телесни интегритет једно је од главних подручја интереса за трансплантацију органа. Преношење једног људског органа са једног тела на друго питање је физичког интегритета људског тела. Фокус рада је на третману људског тела у ситуацијама када је неопходно доносити одлуке о давању органа, у сопственом и туђем најбољем интересу. У том контексту се разматра могућност једнаког права на телесни интегритет, као и могућност власништва над телом. Завршни део рада доноси закључке о улогама које поједини учесници у процесу донирања органа треба да играју у савременим околностима.