ПРАВО НА РУДАРСКОМ ЗЕМЉИШТУ У СРЕДЊОВЕКОВНОЈ СРБИЈИ - Katančević, Andreja B. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2021)
Циљ рада je да осветли правни режим земљишта у рударским крајевима средњовековне Србије, те да исртажи у којој мери је српско право рецепција саског и шта је ratio legis члана 123. Душановог законика, јединог места у тој кодификацији где се спомињу Саси. Употребљено је језичко, системско и историјско тумачење извора, као и њихова регресивна и компаративна анализа.