PRIKAZ SADASNJEG STANJA ZATVORSKOG SISTEMA U MADJARSKOG - Juhász, Zsuzsanna (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2021)
Sažetak: Cilj ove studije je prikaz nekoliko glavnih/znacajnih karakteristika sadasnjeg stanja zatvorskog sistema u Madjarskoj. U skladu sa tim ova studija nastoji prikazati glavne aspekte smestaja i uslova drzanja zatvorenika u kazneno-popravnim intitucijama, odnosno nastoji prikazati najvaznije informacije u vezi osudjenika, zatvorskih uslova i problema koje se javljaju u vezi zatvorskog sistema.