РАСПОДЕЛА ДОБИТИ ЧЛАНОВИМА ДРУШТВА С ОГРАНИЧЕНОМ ОДГОВОРНОШЋУ И РАЗЛИКЕ У ОДНОСУ НА ДРУГЕ ИСПЛАТЕ КОРПОРАТИВНО-ПРАВНОГ КАРАКТЕРА - Marjanski, Vladimir (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
С обзиром на то да у домаћој научно-стручној литератури постоји релативно велик број научних и стручних радова који се баве економском проблематиком политике исплате добити (дивиденде), те да су малобројни они који су посвећени правним аспектима расподеле добити, предмет разматрања у овом раду биће анализа регулативе која се односи на расподелу добити члановима друштва с ограниченом одговорношћу. Такође, с обзиром на то да у пословној пракси често не постоји исправно схватање правне природе различитих врста исплата члановима друштва с ограниченом одговорношћу које своје порекло такође воде из истог иницијалног књиговодственог извора средстава - билансне добити, у раду ће бити извршено и јасно разграничење исплате добити у односу на друге врсте исплата корпоративно-правног карактера.