ПОНАВЉАЊЕ УПРАВНОГ ПОСТУПКА - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
Међу бројним новинама у Закону о општем управном поступку једну од најзначајнијих представљају измене у систему ванредних правних средстава. Са аспекта правне заштите странака, када је о тој врсти правних средства реч, највише је требало очекивати од измена у погледу Понављања поступка, с обзиром на то да је у питању ванредно правно средство које се у управној пракси далеко најчешће користи, и то због постојања процесног материјала који није био познат у тренутку окончања поступка, односно одлучивања о управној ствари. У раду се указује на најважније новине у правном режиму овог ванредног правног средства, с циљем да се утврди да ли је њима унапређена правна заштита странака у поступку и створена могућност за остваривање већег степена објективне законитости при решавању управних ствари.