НОВИНЕ У ОПШТЕМ ДЕЛУ КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
Првог децембра 2019. године ступио је на снагу Закон о изменама и допунама Кривичног законика. Владајуће је мишљење да је његова највећа новина увођење казне доживотног затвора. Супротном таквом мишљењу, аутор сматра да ће остале измене и допуне КЗ да погоде највећи број учинилаца кривичних дела, те да ће се „осуђеничка популација у казненим заводима“ повећати.