НАЧЕЛО ПРЕДВИДИВОСТИ У УПРАВНОМ ПОСТУПКУ - Milkov, Dragan; Radošević, Ratko S. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
Начело предвидивости представља једно од нових начела нашег управног поступка. Анализирајући ово начело, уређено на веома нејасан и непрецизан начин, аутори покушавају да одговоре на питање који је његов прави смисао и да ли је оно заиста неопходно у нашем управном поступку. Потврђујући своју почетну претпоставку, аутори закључују да није. Оно само нуди други назив и додатно објашњење за већ постојећа правна начела – законитости, једнакости и правне сигурности. Предвидивост и легитимна очекивања странака само су одраз ових начела, а не неко ново и посебно начело. Само за себе, оно у нашем управном поступку суштински ништа не значи и не мења.