НАТУРАЛНА РЕСТИТУЦИЈА У СРБИЈИ - период гестације - Samardžić, Stefan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2013)
Шестдесет и шест година од првих одузимања имовине након Другог светског рата, шестог десетог једанаесте године двадесетпрвог века српски закон о општој реституцији угледао је светлост дана. Ова игра бројева и речи, као и сам рад има за циљ да научну и стручну јавност заинтересује за проблеме реституције у Србији унутар задатих законских оквира. Настојали смо да на научно аргументованом системском тумачењу прописа на које се закон о реституцији ослања учинимо осврт на недоречености и површност овог законског акта и дамо предлоге како би се одређени проблеми могли превазићи тумачењем постојећих норми, односно у крајњем de lege ferenda.