ИМУНИТЕТ НЕПОВРЕДИВОСТИ У УСТАВИМА НЕКИХ ЕВРОПСКИХ ЗЕМАЉА У ТРАНЗИЦИЈИ - Čiplić, Svetozar (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2013)
Сврха имунитета неповредивости. Класичан и савремен приступ уставном и пословничком нормирању имунитета неповредивости. Имунитет неповредивости у уставима европских земаља у транзицији. Органи који учествују у поступку скидања посланичког имунитета. Фазе поступка укидања посланичког имунитета и права посланика о чијем имунитету се одлучује. Уставно-правне последице задржавања имунитета неповредивости.