Oporezivanje putničkih automobila kao instrument zaštite životne sredine - Cvjetković, Cvjetana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
U radu autor razmatra osnovne poreze koji se odnose na putničke automobile, odnosno mogućnosti njihovog korišćenja u cilju smanjivanja emisije ugljen-dioksida. Dakle, u radu se analizira ekološki potencijal poreza koji se plaćaju prilikom kupovine putničkih automobila, poreza kojima se oporezujeupotreba putničkih automobila, akciza i drugih poreza shvaćenih u najširem smislu reči, kako u Evropskoj uniji tako i u Srbiji