Carinska pitanja Evropske unije i Srbije: carinska osnovica - Vranješ, Mile (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
У раду је, темељном анализом, изложена проблематика царинске основице у Европској унији и Републици Србији. Посебна пажња посвећена је правној основи царинске основице, као и методама одређивања царинске вредности робе, нарочито оним на темељу трансакцијске вредности. Указано је и на прерачунавање стране валуте за одређивање царинске вредности робе, као и на одређивање царинске вредности у неким другим режимима.