ЕВИДЕНЦИЈЕ „МОГУЋИХ НАСИЛНИКА“ - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2019)
По Кривичном законику сваки учинилац кривичног дела уписује се у казнену евиденцију (КЕ). Реч је о лицима која су правноснажном судском одлуком оглашена кривим за кривично дело за које су гоњени. КЕ води надлежна организациона јединица министарства унутрашњих послова. Од 2005. године прописује се вођење једне посебне евиденције, у које се уписују само лица којима је надлежни суд изрекао једну или више мера заштите од насиља у породици. На крају, 2006. године уводи се вођење евиденција у које се уписују могући учиниоци кривичних дела. Предмет пажње аутора су евиденције о  лицима којима је изречена  мера заштите од насиља у породици и  евиденција о могућим учинилаца кривичних дела.