Правна природа уговора о акцептном кредиту у праву Републике Србије са освртом на упоредно право - Vojnić Hajduk, Mario I (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2019)
У домаћем праву не постоји посебна законска регулатива о уговору о акцептном кредиту. У раду се разматра правна природа овог уговора. Полази се од констатације да је правна природа уговора о акцептном кредиту јединствена. Рад указује на проблеме са којима се суочавају различита схватања о појму и о правној природи уговора. Предметна анализа води закључку, да је у праву Републике Србије уговор о акцептном кредиту sui generis правни посао.