УЛОГА ЕКОНОМСКИХ ИНСТРУМЕНАТА У УПРАВЉАЊУ ОТПАДНОМ АМБАЛАЖОМ ЗА ПИЋЕ - Cvjetković, Cvjetana; Baturan, Luka (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2018)
Економски инструменти постају све важнији део политике заштите животне средине, па се тако користе и као инструмент управљања отпадном амбалажом за пиће. Међутим, они могу бити препрека функционисању унутрашњег тржишта Уније, па се о њима неколико пута изјашњавао Суд правде Европске уније.