ПРАВО ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА НА ЗАЈЕДНИЧКИМ ДЕЛОВИМА ЗГРАДЕ - Cvetić, Radenka Milorad (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2018)
У раду се након уводних напомена о појму етажне својине и одређених прецизирања у погледу постојеће терминологије, одређује нормативни оквир овог института у Републици Србији. Нагласак се ставља на позитивноправни режим заједничких делова зграде успостављен Законом о становању и одржавању зграда из 2016. године. Излагање о елементима појма етажне својине праћено је детаљнијом анализом питања релевантних за заједничке делове зграде: појам, права етажних власника у погледу ових делова зграде (укључујући и њихове обавезе и одговорност), те располагање заједничким деловима зграде. Кроз указивање на битна обележја права заједничке недељиве својине етажних власника на заједничким деловима зграде, образложен је начин одлучивања при располагању тим деловима у циљу промене њихове намене. На крају је приказано право пречег преноса етажних власника.