УПРАВНИ УГОВОРИ ПРЕМА ЗАКОНУ О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ - Miljić, Dražen S (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2017)
У Републици Србији, у 2016. години,  донијет је нови Закон о општем управном поступку који, по први пут у историји, уводи управни уговор као нови позитивно-правни институт, нормиран са свега пет чланова. У раду се приказују проблеми које са собом доноси овакав начин правног нормирања. Као посљедица тога јављају се бројне дилеме и противречности.