ЗНАЧАЈ ПОДРШКЕ ОШТЕЋЕНИМ ЛИЦИМА И СВЕДОЦИМА У КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ - Dimovski, Darko T (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2017)
Рад је посвећен оштећеним лицима и сведоцима у кривичном поступку, као посебно осетљивој категорији учесника. Најпре су издвојене групе лица које због својих особина могу бити у већој мери угрожена учешћем у кривичном поступку. Приказана су позитивна решења из упоредног законодавства којима се омогућава појачана заштита осетљивим учесницима у кривичном поступку. Затим је представљено решење предвиђено у домаћем законодавству. Описане су процесне могућности за заштиту сведока у кривичном поступку. Као пример добре праксе представљен је рад тужилаштава с циљем информисања и заштићених и сведока.