CFC законодавство у Европској унији - Cvjetković, Cvjetana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2016)
У овом раду се анализира CFC законодавство у државама чланицама Европске уније, као и ставови органа Европске уније према овом институту. Посебан акценат истраживања је стављен на одлуку Европског суда правде у случају Cadbury Schweppes. Циљ рада је да се кроз анализу CFC законодавства у чланицама Уније одреде његова основна обележја, као и да се утврди да ли су оне усагласилe ово законодавство са слободама гарантованим примарним правом Уније, односно са одлуком Европског суда правде у случају Cadbury Schweppes.