Krug opozicionih razloga u prigovoru protiv rešenja o izvršenju na osnovu izvršne isprave - Knežević, Marko S. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
predmet rada je pitanje opozicionih razloga u prigovoru izvršnog dužnika protiv rešenja o izvršenju na osnovu izvršne isprave. Radi se o razlozima koji se odnose na sam zahtev koji se prinudno ostvaruje u izvršnom postupku. Nakon prikaza ranijih rešenja domaćeg prava, kao i uporednog prava, razmatra se problem deficitarne redakcije ZIO i nudi se rešenje.