Еколошке накнаде као инструмент заштите животне средине - Cvjetković, Cvjetana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Предмет анализе овог рада је посебна врста економских инструмената која се користи у политици заштите животне средине – еколошке накнаде. У раду се указује на сам појам еколошких накнада, сличности и разлике са еколошким порезима, као и на основне облике еколошких накнада. Размотрене су и најзначајније еколошке накнаде у Републици Србији.