Mere protiv štetne poreske konkurencije u Evropskoj uniji - Cvjetković, Cvjetana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Predmet analize ovog rada su mere protiv štetne poreske konkurencije u Evropskoj uniji. Razmatranje ovog pitanja zahteva prethodno objašnjenje samog pojma štetne poreske konkurencije i njegovo razgraničenje od pravične ili fer poreske konkurencije. U radu je prikazan i stav organa Evropske unije u pogledu poreske harmonizacije, odnosno konkurencije, kao i uloga koju Evropski sud pravde ima u borbi protiv ovog fenomena.