Goran Marković: Constitutional labyrinth - aporias of the constitutional system of Bosnia and Herzegovina, Službeni glasnik, Beograd 2021. - Darko, (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2021)
У монографској студији под називом „Уставни лавиринт – апорије уставног система Босне и Херцеговине“, на 573 странице текста у издању Службеног гласника, аутор Горан Марковић пружа свеобухватну анализу уставног система Босне и Херцеговине. Без обзира на то што постоји и развија се већ више од четврт века, чини се да је уставни систем дејтонске Босне и Херцеговине тек са рукописом Горана Марковића добио адекватну и потпуну монографску студију. С једне стране, његова изузетно комплексна природа представљала је готово несавладиву препреку за иначе мали број оних су претендовали да на свеобухватан начин анализирају и представе уставни систем Босне и Херцеговине. С друге, имајући у виду да је његова структура последица грађанског рата, литератури посвећеној уставном систему Босне и Херцеговине недостајала је научна објективност, будући да је сваки аутор, сагласно својој националној припадности или политичком опредељењу, имао ограничен и сужен видокруг изучавања уставног права, прожимајући га низом, мање или више, острашћених вредносних судова. Такве недостатке нема рукопис Горана Марковића, будући да се он и овим делом потврђује као зрео конституционалиста, који је о уставном систему Босне и Херцеговине писао, у свом досадашњем маниру, крајње објективно и скрупулозно.