РАДНО ПРАВО СРБИЈЕ У XX И XI ВЕКУ - Jašarević, Senad (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2019)
Апстракт: На прелазу два миленијума деловало је да се радно право XX и XXI века неће много разликовати. Под утицајем глобализације, економске кризе, информационе технологије, околности у којима се одвија рад у међувремену су се знатно промениле, те су тако измењени и запослени, послодавци, радни односи и радно право. У раду се приказују досадашње промене у домену радних односа и измене радног законодавства које се очекују у будућности у свету и у Србији.