Грађевинско земљиште као предмет враћања у поступку реституције - Kukuruzovic, Danijela (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2018)
Враћање имовине коју је држава одузимала од својих грађана доношењем и применом неправедних закона је обавеза са којом треба да се суочи свака држава која прокламује владавину права као једно од уставних начела. Могућност враћања права својине на грађевинском земљишту је ограничена са више фактора, при чему се мора успоставити равнотежа између интереса бивших власника, интереса других физичких и правних лица и општих друштвених интереса.