ПРАВНИ ОКВИР РЕГУЛИСАЊА ПОЈЕДИНИХ ПИТАЊА УПРАВНОГ ПОСТУПКА И УПРАВНОГ СПОРА - Анализа случаја - Denović, Miloš D (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2018)
Територија А.П. Косова и Метохије, почев од 1999. године до данас се налази под међународним протекторатом, на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН која потврђује суверенитет Републике Србије на овим просторима, а која је усвојена после НАТО бомбардовања бивше Савезне Републике Југославије због наводног и лажираног етничког чишћења косовских Албанаца на овој територији. У овом периоду било је неколико битних догађаја на овој територији, од мартовског погрома српског становништва 2004.год. преко једностраног проглашења независности А.П. КиМ 2008. године од стране косовских Албанаца, које Република Србија као и највећи број суверених држава није признао, до последњих тзв Бриселских споразума из 2013. год. На основу ових споразума, у области правосуђа, долази до потребе да се упознамо са правном регулативом управног поступка и управног спора као области од изузетне важности за свакодневни живот свих грађана на територији А.П. Косова и Метохије. Ово истраживање смо урадили у синтези са централним законима у Србији који регулишу ову област. Најзад, у закључним разматрањима, смо указали на предности и слабости законских решења у овим областима и на који начин се недостаци могу предупредити.