Praktični aspketi suočenja okrivljenog u krivičnom postupku - Mirkov, Željko D. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2017)
Суочење је сложен институт кривичнопроцесног права којег чине нормативни, криминалистички и психолошки аспекти. Ради његовог потпуног сагледавања, сматрамо да је нужно указати на његове практичне аспекте о којима се до сада није писало. У раду је приказан избор случајева са којима се аутор сусретао током свог рада у правосуђу. Циљ рада је да на основу записника са главног претреса и образложења судских пресуда покаже на који начин је суд спроводио суочења, какве су биле изјаве суочених лица, као и на који начин је суд ценио ценио ове исказе појединачно и у међусобној вези, али и у светлу других доказа. Посебно је приказано на који начин је суд описивао реакције суочених и какве закључке је из тога изводио.