ДА ЛИ ЈЕ КРИВИЧНО ДЕЛО УВЕК НАЈТЕЖЕ КАЗНЕНО ДЕЛО? (II ДЕО) - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2017)
Сажетак: Предмет пажње аутора су поједине одредбе Кривичног законика и Закона о прекршајима којима се уређују одређења питања материјалног права. Аутор предочава како одговорност за прекршај може бити строжа од кривичне одговорности. На основу појединих одредаба два казнена закона (Кривичног законика и Закона о прекршајима) долази се до закључка да се учинилац прекршаја може строже казнити него учинилац кривичног дела. У раду се, пре свега, указује на: кривицу, покушај дела, неподобан покушај, добровољни одустанак, подстрекавање, казнене поене, јавно објављивање пресуде и престанак мера безбедности на основу судске одлуке.