Naknada štete zbog zloupotrebe procesnih ovlašćenja u parničnom postupku Republike Makedonije - Rakočević, Milka (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2017)
Предмет интересовања овог рада је усмерен на питање накнаде штете због злоупотребе процесних овлашћења у парничном поступку Републике Македоније. Циљ рада је да се сa процесног аспекта анализирају одређена суштинска питања која су значајна у односу на предметну проблематику. У том контексту, аутор обрађује низ питања, полазећи од тога како и на који начин се може остварити право на накнаду штете због злоупотребе процесних права, каква је природа постављеног захтева са обзиром на садржину правне заштите која се тражи, каква може да буде процесна форма предметног захтева, када се може поставити овај захтев (да ли у пендентној парници или иницирањем посебног парничног поступка), итд.