Приказ: Тијана Шурлан, Универзална међународна људска права – механизми заштите, Криминалистичко-полицијска академија, Београд, 2014, стр. 194. - Simović, Darko Z (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Све исказане врлине сугеришу на закључак да је реч о одличној монографској студији проф. др Тијане Шурлан која ће, уколико нам је овом приликом уопште допуштено да изразимо предвиђање, представљати радо читано и неизоставно навођено штиво при сваком, иоле озбиљнијем, изучавању људских права.