Das Verwaltungsverfahren in Österreich - Wieser, Bernd (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Сажетак: Аутор се бави анализом управног поступка у Аустрији. Након краћег излагања о настанку, историјском развоју и регулисању управног поступка, нагласак је стављен на важећа правила управног поступка. Посебно се обрађују општа начела управног поступка, надлежност, учесници, општење између органа и странака, ток поступка, извршење и правна заштита. Кључне речи: управни поступак, аустријски управни поступак.