РАДНИ ОДНОС – ТЕНДЕНЦИЈЕ У ПРАКСИ И РЕГУЛАТИВИ - Jašarević, Senad (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Апстракт: Радни однос је централно питање радног права. Радни односи представљају један од темеља савремене економије. Значајне друштвене и економске промене у свету условиле су да се појави велики број нових – атипичних видова радног ангажовања, који су довели у питање постојећи концепт радног односа. У раду се приказују промене, проблеми и тенденције које се данас јављају у области уређења радног односа. Циљ је да покажемо да концепт стабилног радног односа нема алтернативу.