СТРАНАЧКИ ЖИВОТ У КРАЉЕВИНИ СРБИЈИ КРАЈЕМ 1902. И ПОЧЕТКОМ 1903.ГОДИНЕ - Pešić, Miroslav D (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, 2024)
У раду је приказан страначки живот у Краљевини Србији крајем 1902. и почетком 1903.године. После пропасти радикалско-напредњачког споразума, краљ Александар је донео одлуку да се врати на лични режим. Као увод у то послужило му је образовање Владе Димитрија Цинцармарковића.Она није имала страначки карактер, па је од савременика названа неутрална или генералска влада(њу су чинила три генерала).Четири министра су припадали Радикалној странци, али су били ближи монарху него својој странци. Ниједан министар у Влади није имао значајнију улогу у политичком животу земље. По свему судећи образовањем оваквог кабинета владар је одлучио  да загази у неуставност, негирајући при том доследну примену парламентаризма.
Keywords: Димитрије Цинцар-Марковић; парламентаризам; уставност; радикали; либерали