УПОТРЕБА ВИРТУЕЛНЕ СТВАРНОСТИ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ МЕСТА ЗЛОЧИНА - Dimovski, Darko T (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, 2024)
Аутор на почетку истиче да су истражитељи места злочина  одговорни за идентификацију, прикупљање, чување и паковање физичких доказа на месту злочина, што представља основу за вођење истраге. У новије време долази до тога да се приликом рада на месту злочина користе напредне технологије, с циљем креирање виртуелне реалности која треба да олакша посао истражитељима. Имајући то у виду, аутор у раду настоји да одреди појам и врсте виртуелне реалности. Наредни део рада посвећен је начинима сагледавања места злочина путем виртелне реалности. Последњи део рада односи се на употребу виртуелне реалности од стране студената током школовања.
Keywords: место злочина; виртуелна реалност; суђење; студент