МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ДЕЛОВАЊЕ ИНСТИТУЦИЈА СИСТЕМА У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА: ИСКУСТВА И ИЗАЗОВИ“, ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ, НИШ, 20. И 21. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ - Arsenijević, Bojana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, 2022)
Програм обележавања 62. годишњице постојања и рада Правног факултета Универзитета у Нишу традиционално је започет одржавањем међународне научне конференције. Тема овогодишњег скупа, организованог 20. и 21. априла 2022. године, била је „Деловање институција система у ванредним ситуацијама: искуства и изазови“. Препознавајући опасности разноврсних ванредних ситуација, правни стручњаци уложили су озбиљне напоре ради систематизације и анализе најзначајнијих и актуелних изазова савременог друштва, уз нарочити осврт на оцену успешности досадашњих начина њиховог решавања.