АКТУЕЛНОСТ РАДНОГ ПРАВА СРБИЈЕ И НОВИ ИЗАЗОВИ - Obradović, Goran; Jašarević, Senad (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, 2021)
У ТЕКСТУ СЕ ДАЈЕ КРАТАК ПРИКАЗ И ГЕНЕЗА САВРЕМЕНОГ РАДНОГ ПРАВА СРБИЈЕ. АНАЛИЗИРА СЕ АКТУЕЛНОСТ И ФУНКЦИОНАЛНОСТ ПРОПИСА У КОНТЕКСТУ НОВИХ ПОТРЕБА И ПРАКСЕ, КАО И УСКЛАЂЕНОСТ СА МЕЂУНАРОДНИМ СТАНДАРДИМА. ПРИКАЗАНИ СУ ОСНОВНИ, ПОСЕБНИ, СПЕЦИЈАЛНИ И ПОМОЋНИ ИЗВОРИ РАДНОГ ПРАВА СРБИЈЕ. ГОВОРИ СЕ СЛАБОСТИМА У ПОЈЕДИНИМ ПРОПИСИМА И О УТИЦАЈУ НОВИХ ОКОЛНОСТИ У СВЕТУ НА ПОТРЕБУ ДА СЕ РАДНО ЗАКОНОДАВСТВО СРБИЈЕ ОСАВРЕМЕНИ.
Keywords: радно право; извори права; нове околности; дигитализација