СУСЕДСКА ПРАВА И ЗЛОУПОТРЕБА ПРАВА - Lazic, Miroslav R (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, 2021)
Рад се бави анализом својине и потребом за њеним ограничењима у суседско-правниm односима, као и ограничењима својине и суседских права због забране злоупотребе права. Суседска права постављају границе у садржини права својине, док забрана злоупотребе права додатно ограничава слободу у вршењу признате садржине права. Сврха рада је да се укаже на основне разлике између суседског права и забране злоупотребе права, али и повремену испрепретаност њихових дејстава и функција.
Keywords: својина; суседска права; злоупотреба права