МОГУЋНОСТ ЕЛЕКТРОНСКОГ ДОСТАВЉАЊА АКАТА ВЕЗАНИХ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА И ОБАВЕЗА ЗАПОСЛЕНИХ - Antić, Aleksandar; Urdarević, Bojan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, 2021)
Аутори ће у раду обрадити проблематику у вези са електронским достављањем аката везаних за остваривање права и обавеза запослених уз одговарајућу упоредноправну анализу. Акти везани за права и обавезе запослених који се појављују у међусобном саобраћају између послодавца и запосленог су најчешће решења којима послодавац одлучује о правима и обавезама запосленог али и писмена којима се одвија званична комуникација запосленог са послодавцем, попут захтева, молби, дописа и слично. У Закону о раду Републике Србије могућност електронског достављања аката којима се одлучује о остваривању права и обавеза запослених појављује се као изузетак. Имајући у виду развој информационих и комуникационих технологија, као и промену начина рада насталу због тога, а посебно током пандемије „корона вируса“, неопходно је предвидети могућност електронског достављања аката везаних за званичну комуникацију између послодавца и запослених и у другим случајевима, осим оних који су тренутно предвиђени у Закону о раду Републике Србије.