ПРЕВЕНЦИЈА КРИМИНАЛИТЕТА ПУТЕМ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ - Dimovski, Darko T (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, 2021)
Уобичајене мере превенције не дају очекиване резултате. Стога аутор полази од тога да треба размислити о могућностима коришћења достигнућа савременог света у превенцији криминалитета. Једна од тих могућности јесте дигитализација. Аутор сматра да постоје четири правца у којем је могуће посматрати утицај дигитализације на превенцију криминалитета: 1. дигитализација валута, 2. дигитализација идентитета и потписа, 3. употреба паметних уређаја и 4. употреба мобилних апликација. У наставку рада аутор образлаже сваки од наведених праваца уз навођења начина превенције криминалитета.