Приказ НОАМ ЛУБЕЛ, ЈЕЛЕНА ПЕЈИЋ, КЛЕР СИМОНС, СМЕРНИЦЕ ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ КРШЕЊА МЕЂУНАРОДНОГ ХУМАНИТАРНОГ ПРАВА: ПРАВО, ПОЛИТИКЕ И ДОБРЕ ПРАКСЕ, ЖЕНЕВСКА АКАДЕМИЈА ЗА МЕЂУНАРОДНО ХУМАНИТАРНО ПРАВО И ЉУДСКА ПРАВА, МЕЂУНАРОДНИ КОМИТЕТ ЦРВЕНОГ КРСТА, ЖЕНЕВА, СЕПТЕМБАР - Stojanović, Bojan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, 2021)
Смернице за истраживање кршења међународног хуманитарног права: право, политике и добре праксе, ауторског тима Ноам Лубел, Јелена Пејић и Клер Симонс, у издању Женевске академије за међународно хуманитарно право и људска права и Међународног комитета Црвеног крста, представљају драгоцен документ у виду 16 смерница која је од велике користи приликом истраживања и бележења кршења одредаба МХП. Поред 16 смерница које прате коментари, Смернице садрже и општи увод, четири поглавља, објашњење методологије, попис извора и листе консултованих стручњака. У Смерницама је образложен циљ Смерница (правни и неправни разлози) и тиме објашњена вишеструкост потребе за израдом једног оваквог документа од великог практичног значаја.