ПОСЛЕДИЦЕ НЕЗАКОНИТОГ ОТКАЗА У СЛУЧАЈУ ДИСКРИМИНАТОРСКОГ ПОСТУПАЊА ПОСЛОДАВЦА - Tasić, Anđelija; Obradović, Goran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, 2021)
Фокус овог рада представља однос норми посебних парничних поступака у парницама за заштиту од дискриминације и парницама из радних односа. Анализом законских одредаба, аутори су покушали да дају одговор који је одговарајући пут правне зашите жртвама незаконитог отказа због дискриминације. Чињенице да два наведена поступка садрже различита правила у погледу рокова за покретање поступка, захтева који се могу истаћи или правила о терету доказивања чине ово питање комплексним и у теорији и пракси недовољно обрађеним. Аутори нуде решења из упоредне праксе која могу послужити као водич будућим креаторима закона, уз прилагођавање специфичностима правног система Републике Србије.