ЈЕДНАКОСТ МОГУЋНОСТИ И ТРЕТМАНА У ПОГЛЕДУ ЗАПОШЉАВАЊА И ЗАНИМАЊА - Brković, Radoje; Vučinić, Dejan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Nišu, 2020)
У овом раду анализирају се међународни стандарди који се односе на дискриминацију у погледу запошљавања и занимања, који су садржани превасходно у правним инструментима Међународне организације рада. Наведене стандарде у првом реду садржеКонвенција бр. 111. и Препорука бр. 111. из 1958.године, као и Конвенција бр. 100. и Препорука бр. 90. које се односе на једнако награђивање мушке и женске радне снаге. Биће посебно анализиран аспект примене, односно проблеми који се јављају у примени наведених међународних стандарда, у погледу дискриминације код запошљавања, занимања и једнаког награђивања мушке и женске радне снаге за једнак рад, односно рад једнаке вредности.